Rouvy Review: Positief verrast!

rouvy review app

Inhoud van deze blog

Onlangs heb ik de Rouvy trainingsapp uitgebreid getest door de Alpe D’Huez digitaal te fietsen. In dit artikel vind je mijn review en een eventuele kortingscode wanneer je zelf de app gratis een maand wilt proberen.

 

Het afgelopen jaar heb ik meer dan honderd uur doorgebracht in het Watopia van Zwift. De hoogste tijd om eens verder te kijken en de alternatieven onder de loep te nemen. 

 

Dus ben jij benieuwd of Rouvy interessant is voor jou? Lees dan snel verder of bekijk de video om een sfeerimpressie te krijgen.

 

In deze review ga ik in op gebruikersgemak, ervaring en deel ik mijn conclusie over de Rouvy app. 

Wat is Rouvy?

Rouvy is een app die je gebruikt om binnen te fietsen met behulp van een smarttrainer, zoals een Tacx Flux S Smart. De wereld van indoor cycling heeft de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt en inmiddels wordt er maandelijks duizenden keren per maand via Google gezocht naar de Rouvy trainingsapp. 

 

Rouvy is een alternatief voor Zwifters. Waarbij Rouvy zich focust op het gebruik van Augmented Reality, ook wel AR genoemd. Met Rouvy fiets je met je digitale avatar bekende routes en bergen in de digitale wereld. 

 

Daarnaast kun je ook workouts & trainingsplannen volgen via Rouvy. Hoe meer je traint, hoe hoger je level en uiteindelijk je rewards. Met je behaalde punten kun je weer nieuwe ‘spullen’ halen, om je Avatar steeds verder te customizen. Jij wilt natuurlijk ook digitaal gesoigneerd voor de dag komen!

 

Alpe D’Huez binnen het uur!

Ik heb de Alpe D’huez beklommen en deze video opgenomen. Benieuwd? Dan kun je ook de ingame beelden bekijken van deze rit om een beter beeld van Rouvy te krijgen.

Gebruiksgemak van Rouvy

Wat opvalt is dat de applicatie zowel op mobiel, tablet als desktop eenvoudig te downloaden én te gebruiken is. De app is zowel te vinden in de Apple als Play Store.

 

Rouvy werkt intuïtief en weet bijna direct de koppeling te maken met mijn Tacx Flux S Smart en mijn Garmin-hartslagmeter. Fijn! 

 

Dat de app niet helemaal native werkt, is jammer. In sommige gevallen word ik doorgestuurd naar een browser, met name wanneer ik settings wil aanpassen binnen mijn profiel. Op zich geen probleem, dit doe je over het algemeen niet al te vaak, je komt met name naar de app om te fietsen.

Ervaring: Rouvy is enorm realistisch!

Ik heb al eerder geschreven over Road to Sky of de Alpe Du Zwift, de variant van de Alpe D’huez voor Zwifters. Als fanatiek fietser en ‘klimgeit’, was ik daarom enorm benieuwd naar mijn ervaring met Rouvy op deze berg.

 

Om heel eerlijk te zijn, maakte mijn hart een klein sprongetje. Gedurende de klim herkende ik zoveel punten dat ik mezelf weer heel even in de Franse Alpen waande. Zie het als een uurtje met vakantie in Frankrijk.

 

Doordat letterlijk de complete route is gefilmd en jij daar met je avatar in voortbeweegd, mis je geen enkel punt van de berg. Zelfs het podium (voor toeristen) op ongeveer 500 meter van de Tour de France top deed mijn hart sneller kloppen.

 

Ik ben van mening dat wanneer je minder gek bent van gamification, maar vooral bekende routes wilt fietsen en dit ook vooral zelfstandig wilt doen, dat de Rouvy app een enorm mooi alternatief is van Zwift.

 

Daarnaast denk ik dat Rouvy ook uitstekend kan werken wanneer je je bijvoorbeeld wilt voorbereiden voor de Marmotte of wanneer je je voorbereid op de Alpe D’HuZes. 

 

Door de routes meerdere malen te rijden weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en simuleer je als het ware je race.

 

Waar ik Zwift toch wel wat hoger plaats als het gaat om het sociale aspect en het race-gedeelte, zijn deze functionaliteiten er ook bij Rouvy ook ingebouwd. Echter is Rouvy in Nederland nog een stuk minder populair, waardoor je wellicht weinig over de app kunt lezen of minder mensen in je omgeving de app gebruiken.

Conclusie: Is Rouvy de moeite waard?

Rouvy is een app waarbij je op een zeer realistische manier binnen kunt trainen. Wanneer je op zoek bent naar een échte fietsomgeving dan ben je bij Rouvy aan het juiste adres.

 

Deze blog is niet gesponsord. Ik krijg enkel een maand gratis, wanneer jij ook een maand gratis Rouvy afneemt wanneer je een account aanmaakt door mijn link te gebruiken.

De prijs die je maandelijks moet betalen aan Rouvy is vergelijkbaar met die van Zwift.

 

Alternatieven bekijken voor Rouvy?

  1. Bekijk ook de JOIN Review
  2. Probeer Zwift Gratis met de Zwift Kortingscode.

 

Aanbevolen om te lezen: Zwift vs Rouvy (of JOIN)

ROUVY korting

Ben je nieuwsgierig geworden naar Rouvy en wil je échte bergen beklimmen? 

 

Probeer Rouvy nu 14 dagen gratis via deze link.

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?