Zwift abonnement: je beste vriend in de winter

wat is zwift

Inhoud van deze blog

Zwift

Zwift is een online platform waar wielrenners en fietsers virtueel kunnen trainen en racen. Het is ontwikkeld om indoor training te verbeteren door middel van interactie en sociale aspecten. Met behulp van een speciale fietstrainer of rollentrainer, die verbonden is met een computer of smartphone, kan de gebruiker op een realistische manier trainen.

 

Je fietst in een digitale omgeving genaamd Watopia, maar je kunt ook kiezen voor routes in Londen of bijvoorbeeld een virtuele versie van de Alpe D’huez.

 

Inmiddels train ik zelf al ruim 1,5 jaar met Zwift en sinds oktober 2022 gebruik ik Zwift in combinatie met Join.

 

Bekijk ook: Join & Zwift: Review

Zwift biedt een groot aantal virtuele routes aan, waaronder bekende bergklimmen zoals de Alpe D’Huez en de Mont Ventoux. Daarnaast is het ook mogelijk om te racen tegen andere gebruikers van over de hele wereld. Dit maakt indoor training niet alleen effectiever, maar ook leuker en uitdagender.

 

Relevant om te lezen: Zwift trainingen en workouts.

Hoe werkt Zwift?

 

Om gebruik te kunnen maken van Zwift, heb je een fietstrainer of rollentrainer nodig die compatibel is met het platform. Daarnaast heb je ook een computer, smartphone of tablet nodig om het platform te kunnen gebruiken.

 

Mijn eigen indoor setup bestaat uit mijn oude Bulls Harrier 2, Tacx Flux S Smart T2900S uitgerust met de Shimano 105 5700 10 Speed, en een iPad Air 2022.

 

Buiten rijd ik op een Canyon Endurace CF SL 7 eTAP.

 

Uiteindelijk zal je je fietstrainer of rollentrainer moeten koppelen met de computer of smartphone, zodat deze de weerstand en snelheid kan meten. Vervolgens kun je inloggen op de Zwift app of website en kiezen voor een van de beschikbare virtuele routes.

 

Tijdens het fietsen zal Zwift je voortgang bijhouden en je real-time feedback geven. Dit kan bijvoorbeeld je huidige snelheid, vermogen of hartslag zijn.

 

Zwift Routes

 

Zwift biedt een groot aantal virtuele routes aan, waaronder bekende bergklimmen zoals de Alpe D’Huez en de Mont Ventoux. Daarnaast zijn er ook diverse platte routes beschikbaar, zoals die van Watopia, een virtueel eiland dat speciaal voor Zwift is gemaakt.

 

Beide routes zijn overigens te vinden in Zwift onder de naam VenTop (Ventoux) en Road To the Sky (Alpe D’huez).

 

Bij elke route kun je kiezen voor verschillende moeilijkheidsgraden, afhankelijk van je eigen conditie en doelen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de ERG mode, waardoor je altijd de juiste wattages volgens je trainingsschema fietst.

 

Je kunt overigens altijd vroegtijdig afstappen, maar dat doe je niet, toch?

 

Zwift benodigdheden

 

Om gebruik te kunnen maken van Zwift, heb je een aantal dingen nodig:

 

  • Fietstrainer of rollentrainer
  • Computer, smartphone of tablet
  • Fiets
  • Hartslagmeter (optioneel, maar aanbevolen voor een nauwkeurige meting van je hartslag)

 

Het is belangrijk om te kiezen voor een fietstrainer of rollentrainer die compatibel is met Zwift. Er zijn trainers die direct verbinding kunnen maken met het platform via Bluetooth of ANT+. Ook is het aan te raden om te kiezen voor een trainer met een hoog weerstandsvermogen, zodat je een realistische en uitdagende training kunt doen.

 

Vergeet ook niet om je fiets goed op de fietstrainer te bevestigen, zodat je comfortabel en veilig kunt trainen. Zorg ervoor dat je de juiste bandenspanning hebt en dat je fiets goed is afgesteld.

 

Ten slotte is het ook aan te raden om een hartslagmeter te gebruiken tijdens je Zwift training. Zo kun je nauwkeurig je prestaties bijhouden en gerichter trainen om je FTP te verhogen.

 

Zwift en Tacx

 

Een van de populairste merken voor fietstrainers en rollentrainers die compatibel zijn met Zwift, is Tacx. Tacx biedt een groot aantal trainers aan die direct verbinding kunnen maken met Zwift, zodat je direct aan de slag kunt met je training.

 

Een van de voordelen van Tacx trainers is dat ze vaak over een hoog weerstandsvermogen beschikken, wat betekent dat je een realistische en uitdagende training kunt doen. Daarnaast zijn ze ook vaak compatibel met andere trainingsapps, zoals Join, wat betekent dat je nog meer mogelijkheden hebt voor je indoor training.

 

Al met al is Zwift een uitstekende keuze voor wielrenners en fietsers die op zoek zijn naar een effectieve en leuke manier om indoor te trainen. Of je nu je FTP wilt verhogen of gewoon lekker wilt trainen op een van de virtuele routes, Zwift biedt iets voor iedereen.

 

Verbeter je fietservaring en chat met andere gebruikers middels de Zwift Companion app.

Bekijk ook mijn Join Cycling Review.

 

Zwift abonnement

Wil je zelf aan de slag met Zwift? Profiteer dan tijdelijk van 30 dagen gratis proberen. Bekijk hier hoe je Zwift gratis kunt proberen.

 

Na die tijd kun je een betaald account bij Zwift aanmaken; de kosten hiervoor bedragen 14,99 euro per maand. Je kunt nu gratis 30 dagen Zwift activeren & proberen door onze link te volgen onderaan de pagina. De oranje knop of bekijk het artikel hierboven benoemd.

 

zwift abonnement

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?