Review: Leeze Boom Board Pro – Rocker Plate

Boom Board Pro Rocker plate Review

Inhoud van deze blog

Review: Leeze Boom Board Pro

 

Fietsen doe je buiten. Maar in de wintermaanden wil je natuurlijk wel op niveau blijven of misschien wel jezelf klaarstomen voor een nieuw doel. Een hogere FTP, een Gran Fondo uitrijden of een fietsvakantie met vrienden. 

 

Om je uren op de fiets te blijven maken ontkom je in Nederland bijna niet aan om ook binnen te trainen in de herfst en winter. In dit artikel testen we de Leeze Boom Board Pro, een rockerplate die onmisbaar is in jouw Pain Cave.

 

Bij Vive le Velo kregen we de kans om dit product uitgebreid te testen, dat doen we graag! Als fanatiek Zwifter greep ik deze kans natuurlijk met beide handen aan. Benieuwd naar de effecten van een Rocker plate en onze ervaringen met de Leeze Boom Board Pro? Lees dan snel verder!

 

Boomboard of Rockerplate: wat is het eigenlijk?

 

Voordat we de diepte ingaan lijkt het ons zinvol om nog even kort uit te leggen wat een Rockerplate precies is en waarvoor het dient.

 

Binnen trainen kan erg statisch zijn. Met name lange ritten kunnen lastig zijn wanneer je jouw onderlichaam bijna niet beweegt. Met een Rockerplate ben je dynamischer en beweegt je lichaam natuurlijker. Ideaal bij langere duurritten tot 2 uur.

 

In dit artikel gaan we dieper op het gebruik van deze Rocker plate:  Deze hebben we uitvoerig getest in verschillende scenario’s.

 

Namelijk: 

 

  • Een korte testrit – 15 minuten test rit
  • Een Zwift wedstrijd – 40 minuten op hoge intensiteit – 100% van het FTP
  • Een JOIN Cycling Training – 2×20 minuten intensieve duurrit

Leeze Boomboard Pro Review: Comfortabel & flexibel

De Leeze Boomboard Pro wordt compact geleverd in een grote doos. In mijn geval was de postbode blij dat ik meehielp met het dragen, gezien ik op het moment van ontvangen nog 2-hoog woon. 

 

Unboxing & modificatie

 

In de doos zitten alle zaken die je nodig hebt om jouw Boom Board in elkaar te zetten, inclusief een vernieuwde handleiding.

 

Na het openen van de doos ben je er zeker van dat je een goede aankoop hebt gedaan. Het product ziet en ademt kwaliteit. Zelfs mijn schoonvader die kwam helpen was positief verrast.

 

Het design van het Boomboard is strak en bestaat uit 2 delen welke eenvoudig aan elkaar te bevestigen zijn. De bijgeleverde handleiding zorgt ervoor dat je binnen 1,5 uur je eerste testrit kunt maken. We raden aan om de Leeze Boomboard met 2 personen in elkaar te zetten. Dit is niet alleen gezelliger, maar ook makkelijker. Sommige onderdelen wil je even goed aandrukken of juist uit elkaar houden (bij het bevestigen van de veren), dat werkt met zijn tweeën net wat fijner.

 

Universeel

 

Een groot voordeel van het Boomboard Pro is dat nagenoeg iedere smarttrainer erop bevestigd kan worden, zo ook mijn Tacx Flux S Smart. Er zijn talloze ‘gaten’ waarmee de trainer precies kan worden uitgelijnd. Dit gebeurt dan met behulp van banden, zodat de trainer echt stabiel staat en niet van het bord schuift tijdens een sprint. 

Demping & geluid

Een aangename bijkomstigheid van het Boom Board Pro is dat de trainer niet direct meer op de vloer staat. Dit betekent dat de trillingen niet langer de vloer in gaan, waardoor de overlast voor je familie, buren of onderhuurders wordt verminderd. 

Handig! Zeker wanneer je net als in mijn oude huis te maken hebt met onderburen. In het nieuwe huis zal de trainer boven de slaapkamer van de kinderen staan, wat natuurlijk ook prettig is dat het geluid gedempt wordt. 

Power & Wattages

Online lees je de meest wilde verhalen. Je zou namelijk doordat je minder statisch op de fiets zit minder vermogen gaan trappen. Balen natuurlijk, zeker wanneer je net als ik je FTP wilt verbeteren en wekelijks een race op Zwift rijd.

Leuk en aardig dat je ‘wiebelt’ en je langer kunt fietsen, maar verlies je kracht? Bij Vivelevelo.nl namen we de proef op de som. Data

liegt niet. Data via ZwiftPower.

Ondanks dat ik ten tijde van de review net voor de 2e keer vader ben geworden (lees: korte nachten) haal ik bijna nagenoeg dezelfde waardes als voor het gebruik van de Rocker plate. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik met voldoende slaap en het opschroeven van mijn trainingsuren de wattages kan verhogen.

Leeze Boom Board Rockerplate Review Zwift
Stage 4: Race the World is mijn 2e testrit op de Leeze Boom Board Pro

Opstappen en afstappen van de Rocker Plate

 

Wat enorm wennen is het op- en afstappen. Doordat je fietstrainer is bevestigd op de rocket plate beweeg je behoorlijk bij het op- en afstappen. Dit is even wennen en ook hier ben ik enorm blij dat de fietstrainer vast is gemaakt aan de Leeze Boom Board Pro.

 

Een tip om je board niet te beschadigen is om nét even wat anders op de trainer te stappen. Zorg dat je naast je fiets staat en ‘klik’ vanuit daar alvast één voet in je pedaal. Vervolgens kun je je andere schoen vastzetten. Op deze manier raak je het board niet aan en heb je ook weinig last dat je fietstrainer hoger staat dan normaal. 

 

 

Accessoires voor de Leeze Boomboard Pro

 

Leeze Boom Dots

 

De Leeze Boom Board Pro heeft een uniek design. Er zijn tientallen gaten om je Board perfect af te stellen op jouw fietstrainer. Je kunt je board namelijk vastmaken door middel van de meegeleverde gesps door de gaten.

 

We kregen diverse kleuren en dots meegeleverd en hebben het board direct gepimpt. Niet verplicht, maar wel leuk! De dots zijn in diverse kleuren beschikbaar zodat je jouw board kunt maken zoals jij wilt! Daarnaast kun je kleuren kiezen in 10, 30 of 60 stuks.

Leeze Boom Counterweight

Sommige fietstrainers zijn behoorlijk a-symtrisch opgebouwd. Dit betekent waarschijnlijk dat je rocker plate of wellicht wel je nieuwe Boom Board Pro iets teveel naar links of rechts leunt, gezien het gewicht niet gelijk verdeeld is.

 

Ook daar heeft het bedrijf over nagedacht. De zogenaamde ‘Counterweight’ is een blok welke je ook weer gemakkelijk in een van de gaten kunt zetten. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet schuin aan het fietsen bent. 

 

Het gewicht is om moment van schrijven te koop voor nog geen 40 euro. 

 

Twijfel je of je dit nodig hebt? Stuur dan een bericht naar het bedrijf. Ik heb gemerkt dat ze snel reageren bij eventuele vragen.

Leeze Boom Desk

Naast de Leeze Boom Board Pro heb ik ook de tafel mogen ontvangen. Ik kan niet anders zeggen dan hier ontzettend gelukkig mee te zijn. De tafel is eenvoudig in elkaar te zetten en eenvoudig te verstellen in meerdere hoogtes. De tafel biedt voldoende ruimte voor je gelletjes, bidons, telefoon én iPad of laptop. Wat ik erg handig vind is dat ik de iPad zowel dichtbij als verder weg kan inklikken in het tafeltje. 

 

Voorheen reed ik met een iPad houder bevestigd aan mijn fiets. Hier kreeg ik eerlijk gezegd met een stijve nek van. Nu kan ik het tafeltje zo stellen dat ik meer ‘ergonomisch’ op mijn fiets zit.

 

Het enige nadeel is natuurlijk wel dat wanneer je je scherm verder weg plaats, je niet bij je eventuele touchscreen kunt om een eventule Power Up te activeren.

 

Dit los ik op met de Zwift Play Controllers of om te lossen wanneer je je telefoon binnen handbereik hebt met de Zwift Companion App.

leeze boom board desk
leeze boom board desk

Conclusie & Review van deze ‘Leeze Boomboard Pro’

Conclusie? De Leeze Boomboard Pro is een must-have voor elke indoor cycling enthousiasteling. Het tilt je training naar een hoger niveau en geeft je indoor rit een betere ervaring.  Vind je dat het Boom Board niet voldoende meebeweegt? Dan kun je de veren eenvoudig meer naar binnen plaatsen, waardoor je nog meer zult bewegen. Ik vind het voor de eerste weken meer dan prima zo.

 

Een Rocket Plate is niet goedkoop, maar wil je alles uit jezelf halen en ga je deze winter veel uren binnenmaken? Dan is het een absolute aanrader.

 

Leeze Boom Review
Prijs 75%
Gemak & ervaring 85%
Kwaliteit 100%

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?

300 ROAD TO

Hoe verbeter je jouw FTP met minimale tijd IN 2024?

Inclusief Gratis Trainingsschema: Sterker uit de Winter

Ontvang als eerste toegang tot de documentaire. In 365 dagen toewerken naar dat ene doel: 300 watt trappen tijdens een FTP-test

Abonneer & bekijk de video!