ZWIFT Academy: Doelen bereiken in 2024

Zwift academy

Inhoud van deze blog

Winter is coming & daarom introduceert Zwift deze winter: De Zwift Academy. 

 

Zwift Academy is weer in volle gang en dit jaar is het serieuzer dan ooit tevoren. Als je nog niet bekend bent met het fenomeen, laten we eens duiken in wat Zwift Academy Road precies inhoudt. Het is een zesweekse intensieve cursus voor fanatieke Zwifters die sneller en sterker willen worden, en willen leren over de kunst van slim trainen. Het programma bestaat uit zes gestructureerde trainingen, ontworpen door topcoaches, en twee races waar je het opneemt tegen Zwifters van jouw eigen niveau.

 

Waarom meedoen aan de Zwift Academy?

 

Na het deelnemen aan de Zwift Academy begin je in goede conditie aan 2024. Welk doel stel jij jezelf komend jaar?

 

De academy is niet alleen een kans om je conditie flink te boosten, maar het is ook een educatief traject. Tijdens het programma richt je je op specifieke trainingen én krijg je onderweg uitleg over de trainingen die je doet. En laten we het meest spannende deel niet vergeten: Zwift Academy biedt deelnemers de kans om een professioneel contract te winnen. Streef je naar een prof contract, dan zul je alle zes lange work-outs en twee races moeten voltooien, wat je de mogelijkheid geeft om te zien hoe je je verhoudt tot de elite atleten.

 

De start van de Zwift Academy Road is op 6 november om 04:00 UTC (dat is 05:00 Nederlandse tijd) en het loopt tot 18 december om 07:59 UTC (dat is 17 december om 23:59 Pacific Time). Om af te studeren van de Zwift Academy moet je tussen 6 november en 17 december de zes gestructureerde workouts en twee races voltooien.

Zwift Woman academy

Pro tip: Bekijk deze 5 tips voor Zwift Races.

 

Alle workouts en races vind je op het op het startscherm, of je kunt de zes gestructureerde workouts vinden in een “Zwift Academy 2023” map in je in-game workout menuscherm. Ook is er een schema van groepstrainingen als je wat gezelschap op prijs stelt. Het volledige schema van de races en groepstrainingen kun je vinden in je Zwift Companion app.

 

Als je deelneemt aan een groepstraining, let dan op: ‘late join’ is niet mogelijk. Zorg dat je opgewarmd en klaar bent bij de start van het geplande evenement.

 

Voor degenen die gaan voor het pro contract, zul je de lange versies van alle work-outs moeten doen en beide races moeten voltooien binnen de gestelde tijden— beide races zijn beschikbaar negen keer per dag tussen 20 november en 17 december.

 

De Zwift Academy is een unieke kans om zowel je fysieke grenzen te verleggen als een zeldzame blik te werpen in de wereld van professioneel fietsen. Dus, klim op je fietstrainer, zet je schrap en laat deze kans niet aan je voorbijgaan. Wie weet, misschien ben jij wel de volgende die een profcontract in de wacht sleept!

 

Probeer Zwift Gratis 30 dagen.

Zwift Academy: Workout Analyse

 

De eerste Workout van de Zwift Academy is achter de rug. Een redelijke heftige training met een totale TSS van 97 de zwaarste work-out deze week. De work-out was verdeeld in een aantal blokken:

  • 3 x 20 seconden all-out
  • 2x 30 seconden
  • 2x 2 min all-out
  • 20 minuten 80% FTP

 

Ik vond met name de groepsdynamiek leuk om te zien. Uiteindelijk zat ik met 57 man in een groep en kwam ik als 10e Zwifter binnen.

 

Hoewel het geen wedstrijd is, geeft dit wel aan hoe de verdeling eruit zag, gezien iedereen de blokken afwerkt op zijn eigen tempo.

 

Zwift Academy - Workout 1

 

Work-out 2: Fatigue Fighter

Wát een workout was dit. Na een heftig weekend met op de vrijdag een opening van ons nieuwe kantoor en genoeg alcohol keek ik behoorlijk op tegen deze workout. 

 

Gelukkig heb ik mezelf verbaasd in positieve zin. 

De work-out bestond uit:

 

  • Een opbouwende en goede warming-up tot FTP.
  • 3 x een set van 90% FTP, 100% FTP en 110% FTP 
  • 4×4 min FTP met 1 minuut rust
  • 8 min All-out

 

Fatigue fighter zwift

Met name de 8 minuten all-out was een behoorlijke effort op het  einde. Hier heb ik gelukkig nog 8 minuten lang boven mijn huidige FTP kunnen rijden.

 

Alles voor de Road to 300.

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?