5 Pro Tips voor je eerste Race op Zwift

race tips zwift

Inhoud van deze blog

Vandaag geef ik je 5 Zwift Tips om beter voor de dag te komen tijdens je Zwift race.

 

Het wereldje van eRacen op Zwift: een volledig nieuwe dimensie van de wielersport! De digitale wegen van Zwift hebben hun eigen karakter en eigenaardigheden, net als de kasseien van Roubaix of de beklimmingen van de Alpe D’huez. Hier zijn vijf tips voor iedereen die zich in de wereld van het eRacen op Zwift waagt.

 

Ben je net begonnen aan je Zwift-avontuur? Lees dan onze volledige handleiding: Starten met Zwift & ontvang gratis je eerste maand gratis.

 

1: Aanval op het Grind

Watopia, de virtuele wereld van Zwift, heeft diverse grindpaden. En zelfs al is het allemaal pixels en data, fietsen op grind voelt anders dan op een gladde weg. Grind biedt meer weerstand, dus bereid je voor op wat extra druk van je smart trainer, bijvoorbeeld de Tacx Flux als je deze secties nadert. Grindpaden kunnen ook stoffig zijn, wat je zicht beperkt.

 

Gebruik deze paden als jouw kans voor een strategische aanval, vooral als je merkt dat je wat extra energie hebt.

 

2. Verken je routes en maak een mooi plan

De route van je Zwift race is voorafgaand aan je wedstrijd al bekend. Zorg ervoor dat je net zoals Jonas Vingegaard bekend bent met het terrein. Dit gaat je 100% helpen.

 

Wanneer je weet wanneer die vervelende klim begint of die grindstrook begint, dan weet je ook wanneer je een goede positie moet hebben in het peloton. Lossen is verliezen.

 

3: Strategisch fietsen

In Zwift gaat het niet alleen om brute kracht. Het gaat ook om strategie. Gebruik precies genoeg vermogen om in de slipstream te blijven en bespaar die extra energie voor wanneer je het echt nodig hebt.

 

Wat dat betreft, is het niet veel anders dan in de normale wereld, heel de dag op kop in de wind beuken gaat je niet in je koude kleren zitten.

 

4: Houd je Draft in de Gaten

Weten wanneer je in de slipstream zit, is cruciaal. Let op je avatar: als hij rechtop zit, profiteer je van de draft. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals rijden op de futuristische Tron-fiets, waar je avatar nooit rechtop zit.

 

In de slipstream profiteer je tot wel 30% aan ‘gratis vermogen’.

 

5: Wees de Tom Pidcock van Zwift

Als je een flinke afdaling tegenkomt, waarom dan niet even je benen rust gunnen? Bij snelheden van 58 km/u of meer op een afdaling van minstens 3%, stopt Zwift je in een “supertuck”, waardoor je snel daalt zonder te trappen.

 

Het perfecte moment om even adem te halen en je op te laden voor die slotklim of eindsprint.

 

Bekijk ook: Rouvy vs Zwift

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?

300 ROAD TO

Hoe verbeter je jouw FTP met minimale tijd IN 2024?

Inclusief Gratis Trainingsschema: Sterker uit de Winter

Ontvang als eerste toegang tot de documentaire. In 365 dagen toewerken naar dat ene doel: 300 watt trappen tijdens een FTP-test

Abonneer & bekijk de video!