Review van de Tacx Flux S Smart T2900S: mijn ervaring na 100 uur

Inhoud van deze blog

De Tacx Flux S Smart T2900S: de ideale fietstrainer voor intensieve binnentrainingen

Als een fervent fietser die altijd op zoek is naar de beste trainingservaring, daarom ben ik blij dat ik de kans heb gekregen om de Tacx Flux S Smart T2900S fietstrainer uitgebreid te testen.

In deze review neem ik jullie mee door mijn ervaring na meer dan 100 uur op deze interactieve Direct Drive fietstrainer. Ik heb deze uren voornamelijk besteed in Zwift en een uitvoerig trainingsschema gevolgd in JOIN.

We bespreken onder andere de bouwkwaliteit, de trainingsmogelijkheden, compatibiliteit met apps en nog veel meer. Laten we beginnen!

 

Bekijk ook: Anaerobe en Aerobe trainingen

 

 

Tacx Flux S Smart review

Bouwkwaliteit en specificaties

De Tacx Flux S Smart T2900S is een fietstrainer met een middenklasse bouwkwaliteit en heeft een gewicht van 22,3 kg. Het apparaat is gemaakt van kunststof en heeft een maximale gebruikersgewicht van 120 kg. Met een hoogte van 60 cm, diepte van 26 cm en breedte van 52 cm, neemt de fietstrainer relatief weinig ruimte in beslag.

 

 

Realistische fietservaring en weerstand

Een van de belangrijkste kenmerken van de Tacx Flux S Smart T2900S is het realistische fietsgevoel. Dit komt door de elektromagneetrem en het zware vliegwiel. Met een maximaal vermogen van 1500 W en een stijgingspercentage tot 10%, biedt deze fietstrainer voldoende mogelijkheden voor intensieve binnentrainingen. Als ‘normale’ wielrenner zijn dit echt uitstekende waardes waar je prima mee kunt trainen. Ben je een top sprinter, dan kun je je afvragen of de Smart-variant voldoende voor je is.

Zelf heb ik ook prima routes gefietst zoals de Road to Sky (Alpe D’huez in Zwift) met hogere percentages dan 10%. Dit voel je écht wel en zijn minimale stukken.

 

Daarnaast is de fietstrainer relatief stil, wat een groot pluspunt is voor mij en mijn huisgenoten. (vrouw en zoontje).

 

Ik heb zelfs maandenlang in de woonkamer getraind, dat is wel gehorig uiteraard. Zeker bij hogere inspanning. Zet je de trainer op zolder of in een aparte trainingskamer, dan heeft niemand er last van!

 

 

Connectiviteit en compatibiliteit met apps

De Tacx Flux S Smart T2900S is een interactieve fietstrainer die zowel met ANT+ als bluetooth aan andere apparaten te koppelen is. Dit betekent dat je de fietstrainer eenvoudig kunt verbinden met je computer, telefoon of tablet. Tijdens mijn trainingen heb ik gebruik gemaakt van verschillende apps, zoals JOIN en Zwift en upload ik mijn rides naar Strava. De compatibiliteit met deze apps zorgt voor een uitgebreide en gevarieerde trainingservaring, waarbij je je prestaties nauwkeurig kunt bijhouden.

 

 

Tacx Flux S Smart T2900S 2

 

 

Interessant voor jou:

Sensoren en trainingsprogramma’s

De Tacx Flux S Smart T2900S beschikt over een ingebouwde vermogensensor, snelheidssensor en is in staat om routes in te laden. Hoewel er geen hartslagsensor bij zit, vond ik dit geen groot probleem, aangezien ik mijn eigen hartslagsensor meet met een Garmin harslagmeter, deze kun je eenvoudig via Bluetooth koppelen als je inlogt op Zwift. Het trainen op wattage is nauwkeurig dankzij het nauwkeurigheidspercentage van maximaal 3%. Ideaal wanneer je echt wilt trainen!

 

 

Minpunt: geen meegeleverde cassette

Een klein minpuntje aan de Tacx Flux S Smart T2900S is dat er geen cassette meegeleverd wordt, dus deze moet je los aanschaffen. Dit was voor mij geen groot probleem, maar het is iets om rekening mee te houden.

 

Wat zeggen andere Reviewers en gebruikers? Ik ben niet de enige sporter die erg tevreden is met deze Tacx.

 

Andere reviews op het internet schrijven over deze Tacx:

 

BeoordelingPositieve puntenNegatieve puntenAuteurDatumModel
10/10Zo geïnstalleerd
Zwaar en stevig
Goede prijs
Voldoende vermogen
Apps (Tacx en Zwift) koppelen direct
Cassette moet apart gekocht wordenKoen van den heuvel19 oktober 2018Tacx Flux S Smart T2900S
10/10Prijs-kwaliteitverhouding is goed
Trainer is zeer degelijk uitgevoerd
Trainer is zeer stabiel
Direct control geeft realistisch gevoel bij bergop fietsen en kinderkoppen
Is wat zwaar en verplaatst niet zo makkelijkJeroen kuiper21 februari 2019Tacx Flux S Smart T2900S
8,4/10Stil
Voelt als gewone racefiets buiten op de weg
Koppeling met pc eenvoudig
Grote stap vooruit t.o.v. oude Tacx Fortius
Gelijker gevoel bij het trappen
Geen specifieke negatieve punten genoemdAnoniemOnbekendTacx Flux S Smart T2900S

Bron: Coolblue

Alternatieven voor de Tacx Flux S Smart 2900S

Een goed, zwaarder (in vermogen en precisie) alternatief is de Tacx Flux 2. Welke online te koop is in een voordeelpakket.

Andere bekende merken waar je nog naar zou kunnen kijken zijn:

  1. Wahoo KICKR: De Wahoo KICKR is een direct drive interactieve fietstrainer met een nauwkeurigheid van +/- 1% en een maximaal vermogen van 2200 W. Het is compatibel met populaire trainingsapps zoals Zwift, TrainerRoad en The Sufferfest.

  2. Elite Direto XR: De Elite Direto XR is een interactieve direct drive fietstrainer met een nauwkeurigheid van +/- 1,5% en een maximaal vermogen van 2300 W. Het heeft een geïntegreerde vermogensmeter en is compatibel met apps zoals Zwift, TrainerRoad en My E-Training.

  3. Saris H3: De Saris H3 is een direct drive interactieve fietstrainer met een nauwkeurigheid van +/- 2% en een maximaal vermogen van 2000 W. Het biedt een stille trainingservaring en is compatibel met populaire trainingsapps zoals Zwift, TrainerRoad en Rouvy.

  4. CycleOps Hammer: De CycleOps Hammer is een direct drive interactieve fietstrainer met een nauwkeurigheid van +/- 3% en een maximaal vermogen van 2000 W. Het biedt een realistische fietservaring en is compatibel met trainingsapps zoals Zwift, TrainerRoad en The Sufferfest.

 

Qua prijs-kwaliteit denk ik dat je met de Tacx Flux S Smart T2900S geen verkeerde keuze maakt. 

Laat in de reacties weten waar je voor bent gegaan en deel je ervaringen!

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?

WIN
€1500

Beat geeft bijna 1500 euro weg aan sportvoeding van Maurten, Thrive en Protaste!