Zwift Trainingsschema’s en Workouts: Bereik je Wielerdoelen

zwift trainingsschema of training

Inhoud van deze blog

Als fanatieke wielrenner wil je altijd beter worden en gestructureerd naar je doelen toewerken. Gelukkig biedt Zwift uitgebreide trainingsschema’s en workouts, die je kunnen helpen om je prestaties te verbeteren en je uitdagingen te behalen. In dit artikel ontdek je alles over Zwift Workouts en Training Plans, en hoe deze je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

 

Zwift Workouts

Een Zwift Workout is een gestructureerde training met een specifiek doel, ontworpen om je prestaties op een bepaald gebied te verbeteren. Met een serie trainingen kun je bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen, kracht of snelheid vergroten. Ook als je maar beperkte tijd hebt, zijn er genoeg mogelijkheden. 

 

Trainingen variëren van 15 minuten tot enkele uren. De work-out kun je zelf kiezen afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.

Zwift Training Plans

Een Training Plan is een programma dat je helpt om naar een specifiek doel toe te werken. Het verschil met een Workout is dat je bij een Training Plan flexibeler bent in het indelen van je ritten. Ook hoef je niet zelf bij te houden waar je bent als je een serie Training Plans doet. Het zijn echte trainingsprogramma’s, ontworpen door professionals om je te helpen je doelen te bereiken.

 

Fiets je binnenkort je eerste tijdrit of ga je de uitdaging aan om de Alpe D’huez te fietsen? Zwift biedt geschikte trainingsprogramma’s voor verschillende sportieve doelen. Zo kun je ook tijdens de winter gemotiveerd blijven en kun je in het voorjaar de vruchten van je training plukken.

Bekijk ook: Road to Sky in Zwift

 

Het verschil tussen Zwift Workouts en Zwift Training Plans

Het belangrijkste verschil tussen Zwift Workouts en Training Plans is dat de laatste gerichter zijn op een specifiek doel. De Workouts zijn vaak algemener van aard en kunnen individueel worden gevolgd, terwijl de Training Plans zijn ontworpen voor een langere periode.

Een ander voordeel van Training Plans is dat ze flexibeler zijn. Je kunt zelf bepalen in hoeveel weken je het trainingsprogramma voltooit.

 

FTP: het geheim achter Zwift Trainingsschema’s

Een belangrijk onderdeel van de Zwift Training Plans en Workouts is Functional Threshold Power (FTP). FTP is het maximale vermogen dat je twintig minuten lang kan trappen en wordt continu gemeten door Zwift. Op basis van je FTP-waarde worden de trainingen aangepast aan jouw niveau. Na elke training krijg je te horen of je FTP is verbeterd, zodat je altijd weet hoe je ervoor staat.

 

Handig verslag na je Trainingsschema of Workout

Als je klaar bent met je Trainingsschema of Workout krijg je een handig verslag van je rit. Zo kun je precies zien welke prestaties je hebt geleverd en hoe je je doelen hebt bereikt. Ook kun je je vooruitgang bijhouden en analyseren om te zien waar je nog aan kunt werken.

 

Bekijk ook mijn uitgebreide Zwift Academy Review, een 6-weken lang trainingsschema inclusief 2 races.

Zwift Trainingsplan Review

Je kunt binnen Zwift niet je beschikbaarheid aangeven voor je workout. Dit betekent dat je soms enorm lang op de fiets zit, of langer dan je lief is. Je wilt hierin graag flexibel zijn. 

Om die reden ben ik zelf geswitched  naar de JOIN Cycling App. Hier krijg je gepersonaliseerde trainingsschema’s afhankelijk van je beschikbaarheid per week. Sla je een keer over, of komt het onverhoopt toch niet uit? Het dynamische schema past je schema direct aan. Het allermooiste? Het past hem aan op basis de doelen die jij stelt. Dit kan het rijden van een toertocht, het rijden van de Marmotte of je FTP verbeteren.

 

Slimme trainingsschema's voor wielrenners

 

Zelf train in met de Join App.

 

  • Gratis proefaccount
  • Profiteer tijdelijk van 4 weken gratis trainen. 
  • Slechts 9,99 per maand.
  • Je traint dus de hele winter voor maar 
trainingsschema wielrennen beter worden

Q&A: Veelgestelde vragen over Zwift Workouts

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Wat is Zwift Workout?

Zwift Workout is een functie binnen de Zwift-app die gebruikers in staat stelt om gestructureerde trainingen te volgen. Het biedt een scala aan trainingsprogramma’s die zijn ontworpen om je te helpen je fitnessdoelen te bereiken.

 

Hoe kan ik toegang krijgen tot Zwift Workout?

Om toegang te krijgen tot Zwift Workout, moet je de Zwift-app downloaden en een account aanmaken. Vervolgens kun je de Workout-functie vinden in het hoofdmenu van de app.

 

Hoe kies ik een workout?

Je kunt een workout kiezen door op de “Training” knop in het hoofdmenu te klikken en vervolgens op “Workouts” te klikken. Hier vind je een lijst met beschikbare workouts die je kunt selecteren op basis van je trainingsdoelen en fitnessniveau.

 

Kan ik mijn eigen workouts maken?

Ja, je kunt je eigen workouts maken met de Zwift Workout Creator. Deze functie stelt je in staat om een workout aan te passen aan je eigen trainingsbehoeften en -voorkeuren.

 

Kan ik Zwift Workouts aanpassen?

Ja, je kunt de intensiteit en duur van de workouts aanpassen aan je eigen fitnessniveau en trainingsdoelen. Je kunt ook de volgorde van de intervallen wijzigen of intervallen toevoegen of verwijderen.

 

Hoe kan ik mijn voortgang bijhouden?

Zwift Workout houdt automatisch je voortgang bij, inclusief de totale tijd en afstand die je hebt afgelegd, de hoeveelheid verbrande calorieën en andere trainingsstatistieken. Je kunt ook je voortgang bijhouden met behulp van andere fitness-apps, zoals Strava of JOIN Cycling.

 

Bekijk ook Rouvy versus Zwift

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?

300 ROAD TO

Hoe verbeter je jouw FTP met minimale tijd IN 2024?

Inclusief Gratis Trainingsschema: Sterker uit de Winter

Ontvang als eerste toegang tot de documentaire. In 365 dagen toewerken naar dat ene doel: 300 watt trappen tijdens een FTP-test

Abonneer & bekijk de video!