VIDEO: The Grade of een standaard FTP Test?

grade-ftp-test

Inhoud van deze blog

Is The Grade een beter alternatief voor de traditionele FTP-test?

 

In deze video duikt Paul dieper in Zwift’s nieuwste klimroute The Grade en vergelijkt hij deze met de klassieke 20-minuten FTP-test op de Road to Sky. Is deze kortere test net zo effectief om je FTP te meten? En hoe voelt het om op The Grade te rijden? Bekijk de video hieronder en ontdek hoe deze nieuwe uitdaging zich verhoudt tot de beproefde FTP-methodes!

 

 

1. Wat is The Grade en hoe werkt het als FTP-test?

 

The Grade is een nieuwe klimroute in Zwift’s Watopia, die naast het beklimmen van een uitdagende 3,5 km lange helling ook fungeert als een FTP-test. Zwift berekent je FTP op basis van je gemiddelde vermogen en de tijd die je nodig hebt om de klim te voltooien. Je krijgt je FTP direct aan de top van de klim te zien.

 

2. Is The Grade net zo nauwkeurig als een traditionele 20-minuten FTP-test?

 

Hoewel Zwift beweert dat The Grade een realistisch beeld geeft van je FTP, is het wel korter dan een traditionele test, vooral als je de klim snel volbrengt (onder 20 minuten). Dit maakt de test iets minder representatief voor langere inspanningen, maar Zwift gebruikt data van meer dan 700.000 FTP-tests om toch een nauwkeurige schatting te maken.

 

3. Hoe verhoudt The Grade zich tot de klassieke Road to Sky (Alpe du Zwift) FTP-test?

 

Beide routes zijn uitdagend, maar The Grade is makkelijker te pacen met kortere steile stukken en rustmomenten. Bij de Alpe du Zwift begint de klim zwaarder en vlakt deze later af, wat pacing lastiger maakt. Het nadeel van The Grade is dat het plateau halverwege je ritme kan verstoren, en bij een hoge output (zoals 300 watt) kan de test te kort zijn om volledig representatief te zijn.

 

4. Hoe lang duurt The Grade vergeleken met een normale FTP-test?

De klim duurt meestal tussen de 10 en 20 minuten, afhankelijk van je vermogen. Als je zoals ik rond de 300 watt en 4,2 watt per kilogram trapt, ben je na 13 à 14 minuten al klaar. Dit is korter dan de gebruikelijke 20 minuten voor een traditionele FTP-test.

 

5. Voor wie is The Grade een goede optie als FTP-test?

 

The Grade is ideaal voor rijders die op zoek zijn naar een toegankelijkere FTP-test zonder de mentale druk van de volledige 20 minuten. Het geeft je een uitdagende klim en een inschatting van je FTP in een kortere tijd, wat handig is voor rijders met minder tijd of die de standaard FTP-test vermijden.

DE RIJDER WORDT WIJZER

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 28 dagen zwift?